LONČEK KUHAJ – krompir v paradižnikovi omaki + čokoladna…
Ob četrtkih pri nas diši..
Danes vam predlagamo, da si pripravite PEČEN KROMPIR iz pečice V PARADIŽNIKOVI OMAKI ter malo drugačno ČOKOLADNO TORTO.
Kaj pa boste vi kuhali? Dober tek!
Sestavine;
– 700 g krompir
– 1 čebula
– 1-2 stroka česna
– 400 g paradižnikove mezge
– 35 – 40 g parmezana ali 1 paket naribanega sira
– sol poper
– oljčno olje
– bazilika
– 700 g krompir
– 1 čebula
– 1-2 stroka česna
– 400 g paradižnikove mezge
– 35 – 40 g parmezana ali 1 paket naribanega sira
– sol poper
– oljčno olje
– bazilika
Krompir olupimo in narežemo na približno 5mm debele kolobarje.. splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Solimo, popopramo in vmešamo žličko oljčnega olja. Čebulo narežemo na tanjše lističe
in tudi česen razrežemo na tanke lističe. Ponev primerno za pečico ali pekač naoljimo z 1 – 2 žlicami oljčnega olja. nanj polagamo kolobarja krompirja v obliki ,rozete. Občasno vtaknemo vmes kako rezino čebule in listič česna. Pečemo v segreti pečici pri 200 – 220 stopinjah 30 – 35 min. Nato prelijemo pretlačeni paradižnik (paradižnikovo mezgo), potresemo nariban sir in baziliko ter pečemo še 10 minut. Še toplo postrežemo, dodamo lahko samo solato ali pa kakršno koli drugo prilogo.
Lahko pa jo postrežemo kot samostojno jed.
in tudi česen razrežemo na tanke lističe. Ponev primerno za pečico ali pekač naoljimo z 1 – 2 žlicami oljčnega olja. nanj polagamo kolobarja krompirja v obliki ,rozete. Občasno vtaknemo vmes kako rezino čebule in listič česna. Pečemo v segreti pečici pri 200 – 220 stopinjah 30 – 35 min. Nato prelijemo pretlačeni paradižnik (paradižnikovo mezgo), potresemo nariban sir in baziliko ter pečemo še 10 minut. Še toplo postrežemo, dodamo lahko samo solato ali pa kakršno koli drugo prilogo.
Lahko pa jo postrežemo kot samostojno jed.
Sestavine:
– 4 jajca
– 150 g masla
– 1 žlica sladkorja
– 250 g smetane
– 500 g jedilne čokolade
– 4 jajca
– 150 g masla
– 1 žlica sladkorja
– 250 g smetane
– 500 g jedilne čokolade
Čokolado in maslo počasi raztopimo na nizkem ognju. Ko se čokolada hladi, stepemo 4 cela jajca z eno žlico sladkorja. Z mikserjem mešamo 10 minut, da nastane penasta mešanica. Čokolade primešamo k jajčni mešanici. Ne vlijemo vse naenkrat, ampak postopoma. Čokoladno zmes vlijemo v tortni pekač. Pečemo pri 200 stopinj, 15 minut. Torta je v sredini še mehka. Pustimo, da se torta ohladi. Stepemo smetano.