LONČEK KUHAJ – Fižolova mineštra in cimetovi piškoti
FIŽOLOVKA
SESTAVINE:
– 500 g fižola
– 4 veliki krompirji
– 1 velik korenček
– 1/2 čebule
– 2 stoka česna
– 3 klobase
– 250 g pašte
Fižol damo namočiti čez noč. Naslednji dan ga kuhamo okoli 2 uri. Narežemo zelenjavo. Popražimo čebulo, česen in dodamo še korenček in krompir. Dolijemo vodo in kuhamo toliko časa, da je zelenjava mehka. Po želji lahko spasiramo fižol, krompir in korenček. Začinimo mineštro (sol, poper, mleta rdeča paprika). Dodamo še pašto in na koščke narezano klobaso.
CIMETOVI PIŠKOTI
Sestavine:
– 500 g moke
– 180 g sladkorja
– 250 g masla
– 3 jajca
– 1 pecilni prašek
– 1 vanilni sladkor
– cimet
Moki dodamo sladkor, pecilni prašek, vanilni sladkor in cimet. Na sredini naredimo jamico in vanjo damo razžvrkljana jajca, okrog pa maslo. Omesimo testo in ga položimo v hladilnik. Testo razvaljamo na 3-4 mm debelo. Z modelčki izrežemo razne oblike piškotov. Pečemo približno od 5-8 minut na 180 stopinj.