LONČEK KUHAJ – krompir v paradižnikovi omaki + čokoladna…
– 700 g krompir
– 1 čebula
– 1-2 stroka česna
– 400 g paradižnikove mezge
– 35 – 40 g parmezana ali 1 paket naribanega sira
– sol poper
– oljčno olje
– bazilika
in tudi česen razrežemo na tanke lističe. Ponev primerno za pečico ali pekač naoljimo z 1 – 2 žlicami oljčnega olja. nanj polagamo kolobarja krompirja v obliki ,rozete. Občasno vtaknemo vmes kako rezino čebule in listič česna. Pečemo v segreti pečici pri 200 – 220 stopinjah 30 – 35 min. Nato prelijemo pretlačeni paradižnik (paradižnikovo mezgo), potresemo nariban sir in baziliko ter pečemo še 10 minut. Še toplo postrežemo, dodamo lahko samo solato ali pa kakršno koli drugo prilogo.
Lahko pa jo postrežemo kot samostojno jed.
– 4 jajca
– 150 g masla
– 1 žlica sladkorja
– 250 g smetane
– 500 g jedilne čokolade