Prispevki
PUSTNA DELAVNICA – poslikava obraza
Ali imate kaj za pusta, ker imamo lačna usta?
Jutri je pustni torek in mi vam predstavljamo ideje za poslikavo obraza, ki so nastale izpod naših rok
LIKOVNA DELAVNICA za otroke in starše – samorog
Le katera punčka nima rada samorogov?! Naredimo si doma čisto svojega samoroga in pustimo domišljiji prosto pot …
Pripomočki:
– tempere
– karton
– dekorativni okraski
– trak za zavijanje daril, folija
– tempere
– karton
– dekorativni okraski
– trak za zavijanje daril, folija
Najprej iz kartona izrežemo obris samoroga. Karton pobarvamo z želeno barvo. Trak za zavijanje daril narežemo na trakove. Naredimo luknje s škarjami in skoznje napeljemo trakove. Z različnimi okraski polepšamo našega samoroga.
LIKOVNA DELAVNICA za starše in otroke – roža
Potrebujemo:
– volno, različnih barv
– “kosmata” žička
– škarje in vilica
Kosmato žičko ovijemo okoli vilice. Čez žičko in vilico ovijemo volno. Volno in žičko vzamemo iz vilice. Volno na koncu ostrižemo. Ostrižemo vse nitke, ki so predolge. Ponovimo postopek z različnimi barvami volne.
EKSPERIMENTI ZA OTROKE
Danes smo se odločili za prav posebno delavnico, ki smo jo pripravili za otroke. Malo smo eksperimentirali. Res smo se zabavali, še posebej, ko se je pokazal uspeh.
Vsi se ga veselimo a ne??
Morda tudi vi poskusite kakšnega od njih
Želimo vam veliko zabave ob gledanju in izvajanju
LONČEK KUHAJ – krompir v paradižnikovi omaki + čokoladna…
Ob četrtkih pri nas diši..
Danes vam predlagamo, da si pripravite PEČEN KROMPIR iz pečice V PARADIŽNIKOVI OMAKI ter malo drugačno ČOKOLADNO TORTO.
Kaj pa boste vi kuhali? Dober tek!
Sestavine;
– 700 g krompir
– 1 čebula
– 1-2 stroka česna
– 400 g paradižnikove mezge
– 35 – 40 g parmezana ali 1 paket naribanega sira
– sol poper
– oljčno olje
– bazilika
– 700 g krompir
– 1 čebula
– 1-2 stroka česna
– 400 g paradižnikove mezge
– 35 – 40 g parmezana ali 1 paket naribanega sira
– sol poper
– oljčno olje
– bazilika
Krompir olupimo in narežemo na približno 5mm debele kolobarje.. splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Solimo, popopramo in vmešamo žličko oljčnega olja. Čebulo narežemo na tanjše lističe
in tudi česen razrežemo na tanke lističe. Ponev primerno za pečico ali pekač naoljimo z 1 – 2 žlicami oljčnega olja. nanj polagamo kolobarja krompirja v obliki ,rozete. Občasno vtaknemo vmes kako rezino čebule in listič česna. Pečemo v segreti pečici pri 200 – 220 stopinjah 30 – 35 min. Nato prelijemo pretlačeni paradižnik (paradižnikovo mezgo), potresemo nariban sir in baziliko ter pečemo še 10 minut. Še toplo postrežemo, dodamo lahko samo solato ali pa kakršno koli drugo prilogo.
Lahko pa jo postrežemo kot samostojno jed.
in tudi česen razrežemo na tanke lističe. Ponev primerno za pečico ali pekač naoljimo z 1 – 2 žlicami oljčnega olja. nanj polagamo kolobarja krompirja v obliki ,rozete. Občasno vtaknemo vmes kako rezino čebule in listič česna. Pečemo v segreti pečici pri 200 – 220 stopinjah 30 – 35 min. Nato prelijemo pretlačeni paradižnik (paradižnikovo mezgo), potresemo nariban sir in baziliko ter pečemo še 10 minut. Še toplo postrežemo, dodamo lahko samo solato ali pa kakršno koli drugo prilogo.
Lahko pa jo postrežemo kot samostojno jed.
Sestavine:
– 4 jajca
– 150 g masla
– 1 žlica sladkorja
– 250 g smetane
– 500 g jedilne čokolade
– 4 jajca
– 150 g masla
– 1 žlica sladkorja
– 250 g smetane
– 500 g jedilne čokolade
Čokolado in maslo počasi raztopimo na nizkem ognju. Ko se čokolada hladi, stepemo 4 cela jajca z eno žlico sladkorja. Z mikserjem mešamo 10 minut, da nastane penasta mešanica. Čokolade primešamo k jajčni mešanici. Ne vlijemo vse naenkrat, ampak postopoma. Čokoladno zmes vlijemo v tortni pekač. Pečemo pri 200 stopinj, 15 minut. Torta je v sredini še mehka. Pustimo, da se torta ohladi. Stepemo smetano.